Scheepsbouw

Peter van Helden is een fervent botenliefhebber. Door deze liefhebberij te combineren met zijn werk is een grote hobby ontstaan, namelijk het bouwen van boten en kano’s. Van Helden heeft in het verleden reeds meerdere kano’s gebouwd en onlangs heeft ook zijn eerste sloep het levenslicht gezien. De kennis en ervaring die hij hier bij op heeft gedaan wil hij nu graag delen met anderen. Mensen die voornemens zijn om zelf een kano en/of sloep (tot ± 5½ meter) te gaan bouwen, maar niet goed weten waar zij moeten beginnen, kunnen dan ook contact opnemen met Van Helden.

Naast een totaalpakket aan materialen, bestaande uit onder andere hout, kant en klare spanten, Epoxy en diverse lijmsoorten, levert Peter van Helden ook de kennis die nodig is om een dergelijk project tot een goed einde te brengen. U bouwt dus zelf uw kano of sloep, maar voor vragen, hulp en/of advies kunt u altijd bij Van Helden aankloppen. Hij staat u derhalve bij in het hele proces van bouwen.

Mocht u op zoek zijn naar een exclusieve kano of sloep en wilt of kunt u deze zelf niet bouwen, ook dan is het goed om eens contact op te nemen met Van Helden. Hij kan namelijk ook een stukje maatwerk leveren. Wilt u geen doorsnee model en heeft u bijzondere wensen, dan kan Van Helden hier wellicht aan voldoen door een dergelijke kano of sloep voor u te bouwen. Droomt u ervan om in uw exclusieve, speciaal voor u gemaakte, kano of sloep rond te varen, dan moet u zeker eens met Peter van Helden om de tafel gaan zitten.

Hebt u, tot slot, al een jacht of schip en is hier reparatie en/of onderhoud aan nodig, dan kan Van Helden u ook hiermee van dienst zijn. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan reparaties aan kajuiten, onderhoud aan patrijspoorten, enzovoorts.